Trådløst Internett (WiFi)

[Utdatert - huset har for øyeblikket ikke WiFi. Kommer forhåpentligvis snart tilbake.)

Selv om prisen på Internett over mobilnett (3G og 4G) lavere enn tidligere så er dette fortsatt noe man bør være varsom med å gjøre i utlandet. For de fleste mobile abonnementstyper er tilmålt kapasitet begrenset og overforbruk svært kostbart. Særlig er mobilstrømming over telefonnettet noe som vi fraråder.

Dersom du akter å benytte Internett under oppholdet så bør du i stedet låse opp husets trådløse Internett (WiFi) som leveres av lokale leverandøren Mercury Internet.

Oppskriften for å kjøpe tilgang og logge seg på står på en plakat som er plassert i nærhet av routeren («Netgear»). Navnet på hotspot er MW-Margarita, passordet står skrevet på denne plakaten.

Når man åpner en nettleser (f.eks. Chrome, Firefox, MS Edge, Safari) vil man normalt få opp påloggingssiden til Mercury Internet. Skjer ikke dette så sikre at evt. mobilnett er skrudd av, og restart om nødvendig nettleseren.

For å låse opp kjøper man et tidsbegrenset abonnement med et kredittkort. Man bestemmer selv varigheten av tilgangen (en ukes fri bruk koster omlag € 25, 30 dager koster omlag € 49). Dette er kalendertid, ikke pålogget tid.

Når man kjøper tilgang og betaler må man registrere seg ved å oppgi epost-adresse og et selvalgt passord (ikke det passordet som står på plakaten). Husk disse! Dersom du har behov for å gjenopprette hotspot-tilgang (f.eks. etter strømbrudd) må du oppgi disse på påloggingssiden til Mercury Internet.

Dersom det nettet man skal logge seg på ikke dukker opp som tilgjengelig, så sjekk at det er strøm på trådløsrouteren. Strømbryteren er plassert i hjørnet bak sofaen.