Parafinovn

Parafinovnen må være koblet til el-uttak fordi vifta og kontrollpanelet drives av strøm.

Den slås enkelt av og på med -knappen. Når den skrus på vises to temperaturer på displayet. Venstre temperatur (set) er ønsket temperatur. Høyre temperatur (room) er faktisk temperatur. Man regulerer ønsket temperatur opp og ned med piltastene. Lyset ved av/på knappen blinker til ovnen tenner (kan ta et par minutter). Deretter lyser det konstant. Brenneren står på til den har nådd temperaturen satt på venstre display (set). Da skrud brennere seg av automatisk, og tenner igjen når temperaturen i rommet har sunket igjen.

Det lukter litt parafin de første minuttene den er på, og det kan være lurt å la et vindu stå på glemt mens den er på for å få oksygen inn I rommet.

Parafintanken befinner seg under lokket på toppen. For å fylle parafin, skru av ovnen og la den kjølne noen minutter om nødvendig. Åpne lokket, løfttanken ut, snu den, skru av lokket, og fyll på med trakt. Parafin finner du i en blå kanne på terassen. Dersom den er tom kjøpes ny kanne hos Leroy merlin på Canada kjøpesenter (ved A7 ved Marbella, Ojen-avkjørselen).

Ovnen må ikke stå på når man sover. Den forbruker oksygen og det er farlig å la den brenne når man ikke er våken. Se advarsel på venstre side av Brenneren.

Ovnen gir 5 Kw.